3 maal is scheepsrecht…. Buddha bowl!

Vandaag een tropische Buddha bowl met biefstuk en gebakken ananas. Zo lekker!

Je kunt zoveel variëren met de Buddha bowls. Kijk gewoon wat je in je koelkast hebt liggen en maak het op. Hoe meer kleuren en ingrediënten hoe lekkerder en leuker! Dus… be creative!

Tropische buddhabowl met ananas en biefstuk

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 wortel
  • 1 biefstuk
  • 50 gram quinoa
  • 100 gram gemengde sla
  • 1/2 broccoli in roosjes gesneden
  • 1 bosui
  • handjevol cashewnoten
  • 10 verse ananasstukjes
  • Eventueel komkommer en tomaat
  • 2 el chilisaus
  • 2 el sushi azijn

Bereidingswijze:

  1. Blancheer de broccoli.
  2. Kook de quinoa volgens de verpakking met een beetje zout.
  3. Meng de sushi azijn met de chilisaus.
  4. Bak de biefstuk aan beide kanten 3 minuten en verpak hem in zilverfolie.
  5. Bak de ananas en de champignons in dezelfde pan aan beide kanten.
  6. Ga je buddha bowl bouwen door eerst de sla en de broccoli te verdelen over de bodem.
  7. Verdeel je dressing hierover.
  8. Leg dan aan 1 kant de quinoa en aan de andere kant de wortel.
  9. Dan tegenover elkaar de ananas en de champignons.
  10. Trancheer mooi de biefstuk en leg deze mooi over het midden.
  11. Strooi er de cashewnoten en bosui over. Eventueel nog wat komkommer en tomaat en klaar is je Buddha bowl.
  12. Enjoy!

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties