Ahorn-walnoottaart

Jaaaahh!!! Het is weer tijd om te bakken. Dit weer vraagt er gewoon om! Ow en wil het nou net zo zijn dat ik in een van mijn taartenboeken een echte wintertaart tegenkwam? Echt zo’n taart als je terugkomt van een mooie wandeling met een kop thee en dan genietend van deze heerlijke ahorn-walnoottaart. Het is een receptje van Martha Stewart, ik heb hem niet zelf verzonnen. Maarja… je hoeft niet altijd het wiel uit te vinden.

Dus hop die keuken in en lekker deze taart bakken. Dan heb je het weekend weer iets lekkers in huis. Geniet ervan!

Ahorn-walnoottaart

Ingrediënten:

  • Voor de taart:
  • 450 gram bloem
  • 4 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 170 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 375 ml ahornsiroop
  • 190 ml volle melk
  • 120 gram geroosterde walnoten
  • Voor de frosting:
  • 225 gram roomkaas
  • 170 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 250 gram poedersuiker gezeefd

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Vet 2 bakvormen van 26 cm in met boter en bestrooi met bloem.
  3. Meng het bloem, bakpoeder, en zout in een kom.
  4. Mix de boter en de mixer in een andere kom op de hoogste stand tot een licht en luchtig mengsel.
  5. Mix de eieren er één voor één door.
  6. Zet de mixer nu op de middelhoge stand en voeg de ahornsiroop toe.
  7. Nu doe je in 3 delen het bloemmengsel en de melk toevoegen totdat alles goed gemengd is.
  8. Als je een mooi beslag hebt spatel je de walnoten erdoor.
  9. Verdeel het beslag over de vormen en bak ze 30-35 minuten.
  10. Laat de taarten volledig afkoelen op een rooster (laat ze 15 minuten afkoelen in het bakblik voordat je ze eruit haalt).
  11. Als de taarten volledig zijn afgekoeld maak je de frosting.
  12. Mix de roomkaas, boter en suiker op de hoogste stand 5 minuten. Het moet een mooi luchtig mengsel worden.
  13. Voeg de poedersuiker in 4 porties toe en zorg dat het goed door elkaar mixt.
  14. Strijk 1/3 van de frosting op 1 taart. Leg de andere taart erbovenop en verdeel de frosting nu over de hele taart.
  15. Eventueel kun je de taart nog afmaken met wat ge­ka­ra­me­li­seer­de walnoten. Dit doe je door 150 gram suiker en een beetje water in een pannetje tot karamel te verwarmen en dan 100 gram walnoten erbij en op bakpapier laten uitharden. Walnoten erover strooien en dan heb je een lekker krokant laagje

Review

Waardering

4 (1 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties