Andijvie salade

Omdat ik van gisteren nog andijvie over had van de overheerlijke shoarma salade, gebruik ik de andijvie vandaag voor de lunch. Spekjes en een gepocheerd eitje erbij en klaar!

Wist je trouwens dat andijvie een ontgiftende werking heeft? Het werkt diuretisch en laxerend, waardoor gifstoffen sneller uit je systeem worden gezet en voedingsstoffen beter worden opgenomen. Het bloed wordt ook nog eens gereinigd door het eten van andijvie.

Alweer genoeg excuses om deze lekkere salades te eten. Smakelijk!

Andijvie salade met een gepocheerd eitje en spekjes

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram dun gesneden andijvie
  • 150 gram spekjes
  • 2 eitjes
  • 3 el olijfolie
  • 2 el kruidenazijn
  • 0,5 tl grove mosterd

Bereidingswijze:

  1. Was de andijvie en laat deze goed uitlekken.
  2. Bak de spekjes in een koekenpan en laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
  3. Meng de olie, azijn en mosterd en doe deze door de andijvie.
  4. Pocheer de eitjes.
  5. Verdeel alles over 2 borden en je hebt een heerlijk lunch!

Extra topping:

Voor wat meer pit kun je er nog parmezaanse kaas over strooien. Net wat je lekker vindt!

Review

Waardering

5 (1 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties