Asperges met Pappardelle naar het recept van Gerard

Op facebook zag ik deze enorm lekkere foto voorbij komen.

Ik dacht, potverdorie, dit ziet er toch echt wel heel lekker uit! Deze foto was afkomstig van Gerard Janissen, een van mijn trouwe volgers. Ik heb hem direct om het recept gevraagd en of ik dit mocht delen op LauLalicious. In no time had ik het recept en deel het graag met jullie.

Gerard bedankt! Dit was echt super lekker! Naar jouw woorden….

Het is alsof een hele legerschaar engeltjes juichend over je tong fietst.

Asperges met Pappardelle

Ingrediënten voor 4-5 personen

  • 1,8 kg asperges
  • 1,5 ons gekookte ham
  • 4 eitjes hard gekookt
  • 175 gram geraspte oude kaas
  • 2 el kruidenpaneermeel
  • Handjevol verse peterselie
  • Voor de Saus:
  • 150 gram boter
  • 150 gram patentbloem
  • 1 liter kookvocht van de asperges
  • 2 tuinkruiden bouillonblokjes
  • 400 gram Pappardelle

Bereidingswijze:

  1. Schil de asperges en snij deze in 4 stukjes.
  2. Kook de schillen 10 minuutjes.
  3. Kook de eitjes.
  4. Haal de schillen uit het water en kook de asperges +/- 15 minuutjes. Ligt aan de dikte. De asperges hoeft niet helemaal gaar te zijn omdat hij ook nog even de oven in gaat.
  5. Snij in de tussentijd de ham in fijne reepjes en snipper de eitjes.
  6. Schud de asperges af en bewaar 1 liter van het vocht. Doe 2 bouillonblokjes bij het vocht.
  7. Laat de asperges goed uitlekken.
  8. Maak nu een roux door de boter te smelten en hierbij de bloem erbij te doen en met een garde te mixen.
  9. Haal dit van het vuur als het een dikke pap is geworden en schenk er beetje bij beetje het asperges vocht bij en roer goed door met een garde.
  10. Als je een mooie dikke saus hebt zet je het terug op het vuur en doe je er de eieren bij een handjevol kaas, de ham en roer dit goed door.
  11. Leg de asperges nu in een ovenschaal.
  12. Meng 3 el kruidenpaneermeel met de rest van de kaas.
  13. Schenk de saus over de asperges en bekleed deze met het kaas paneermeel mengsel.
  14. Zet hem 20 minuutjes in een voorverwarmde oven van 185 graden.
  15. Kook in de tussentijd de Pappardelle.
  16. Als de kaas mooi goudbruin is dan is de ovenschotel klaar.
  17. Doe de Pappardelle in een bord, beetje verse peterselie en flinke schep van de asperges erbij en je hebt meer dan heerlijk gegeten!

Tip van Gerard!

Gerard doet bij de saus voor extra smaak nog een dikke asperges en 1 ei in de blender en dat papje bij de saus. Het proberen waard!

2 Reacties

  • comment-avatar
    Gerard april 26, 2017 (9:51 am)

    Dank je, Laura. Heel leuk dat je dit wilt delen. En wat fijn te lezen dat het jullie goed heeft gesmaakt. Het leven is toch smakelijk en heerlijk!

  • comment-avatar
    Gerard april 26, 2017 (9:51 am)

    Dank je, Laura. Heel leuk dat je dit wilt delen. En wat fijn te lezen dat het jullie goed heeft gesmaakt. Het leven is toch smakelijk en heerlijk!