BAM! de Tony chocolonely salted caramel taart

Dit was een bom!!!

Letterlijk en figuurlijk. Goddelijke lekker deze Tony chocolonely salted caramel taart. Enorm machtig maar je snijd makkelijk 20 stukken uit deze taart. Vriendje lief was er erg gelukkig mee. Hij vond hem geweldig! De beste taart ever!

Eerlijk is eerlijk, mijn inspiratie voor deze taart heb ik van het blog Brenda kookt. Ik heb alleen het recept een beetje aangepast omdat ik een springvorm van 26cm heb gebruikt en enorme fan ben van dulce de leche.

Dus… mocht je nog een callorietje of 15000 over hebben op een dag (of het jezelf gewoon gunnen) duik die keuken in en maak deze Tony chocolonely salted caramel taart. You will love it!

Tony chocolonely salted caramel taart

Ingrediënten voor een taart van 26cm

  • Voor de taart:
  • 500 ml water
  • 150 gram cacaopoeder
  • 375 gram bloem
  • 750 gram suiker
  • 4 gram zout
  • 3 zakjes bakpoeder
  • 525 ml karnemelk
  • 2 tl vanille-extract
  • 195 g zonnebloemolie
  • 5 M eieren
  • Voor de chocolade laag om de taart:
  • 55 gram ongezouten boter
  • 120 gram pure chocolade
  • 0,9 dl zure room
  • 1 theelepel puur vanille-extract
  • 225 gram poedersuiker
  • Voor de topping:
  • 2 blikjes gecondenseerde melk
  • 1 reep Tony Chocolonely salted caramel chocoladereep
  • 1 zakje johnny doodle salted caramel fudge
  • Grof zeezout

Bereidingswijze:

  1. Doe het water in een pannetje, laat dit koken en meng er de cacao door. Laat daarna afkoelen.
  2. Mix de bloem met suiker, zout en bakpoeder door elkaar. Voeg het vanille-extract, karnemelk, zonnebloemolie en eieren toe en mix dit goed door elkaar. Roer het cacaomengsel er door en laat dit mengsel een half uurtje rusten.
  3. Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet 1 springvorm in (Mocht je er 2 hebben en een grote oven dan 2) en bekleed met bakpapier.
  4. Verdeel het mengsel over de 2 springvormen of bak in 2 keer. In ieder geval je krijgt 2 taarten.
  5. Bak ze 50 minuten.
  6. Stort ze daarna op een vel bakpapier. De taarten zijn klef, vandaar dat je ze op bakpapier doet storten. Anders blijven ze plakken.
  7. Zet een grote pan met water op en leg hier de blikjes gecondenseerde melk in. Laat het water zachtjes koken. Zorg ervoor dat de blikjes ten allen tijden onder water staan. Anders ontploffen ze.
  8. Laat deze 2,5 uur staan. Daarna haal je ze uit het water en laat je ze 5 minuutjes afkoelen voordat je ze open maakt.
  9. Schenk het in een kom en voeg er naar smaak zout aan toe.
  10. Nu maak je de chocolade laag. Smelt de boter en chocolade in een pannetje.
  11. Roer de zure room en vanille door de gesmolten chocolade. Mix met een garde de poedersuiker er door.
  12. Het mengsel moet zo zijn dat je het goed om de taart heen kan strijken en dat het blijft zitten. Mocht het te stevig zijn dan voeg je kokend water toe en mocht het te slap zijn dan doe je er een beetje poedersuiker bij.
  13. Snij in de tussentijd de fudge blokjes nog in vieren en maak stukjes van de chocolade.
  14. Nu kunnen we de taart gaan bouwen. Leg 1 taart op een plateau. Verdeel er een beetje dulce de leche over.
  15. Leg de andere taart erop en bestrijk de zijkant met het chocolademengsel.
  16. Verdeel daarna de rest van de dulce de leche over de bovenkant van de taart en maak af met de stukjes chocolade en fudge.
  17. En klaar is deze enorm lekkere Tony chocolonely salted caramel taart!

Begin op tijd:

Het is echt even werk Maak de taarten een dag van te voren of begin vroeg 's ochtends.

Review

Waardering

3.3 (11 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties