Basis recept voor het gehakt voor hamburgers

Eerder vertelde ik jullie al over het bezoekje aan The Butcher in de Hallen. Maar ik maak zo ook graag zelf. En sinds kort ben ik de gelukkige eigenaar van een KitchenAid vleesmolen. Het was al lange tijd een wens van me om zelf hamburgers te maken. En natuurlijk kun je gehakt kopen bij de slager. Maar als je echt de perfecte burger wilt creëren, dan moet je eigenlijk ook je eigen gehakt draaien. Dus een vleesmolen voor de KitchenAid was een must have voor mij. En je proeft het verschil, echt waar. Maar, voor dit recept kun je ook het gehakt bij de slager kopen. Ik zou half rundertartaar, half rundergehakt nemen. Dit dan goed door elkaar mengen, dan heb je minder vet gehakt dan alleen rundergehakt. Smakelijk, en laat me weten welke creatie jij van je burgers maakt!

Ow, en wist je trouwens dat als je een kuiltje in het midden van de burger maakt, de burger niet bol gaat staan als je hem grilt? Bij deze!

Gehakt voor 10 hamburgers

Prep Time: 15 mins
Cook Time: 30 mins
Yields: 18

Ingrediënten:

  • 1 kilo gehakt
  • 5 sneetjes wit brood (het liefst wat ouder)
  • 1 tl zout
  • Ongeveer 50 ml melk
  • 1 theelepel zwarte gemalen peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el soyasaus
  • 2 el cognac
  • 1 el worchestersaus
  • 2 el tomatenketchup

Breiedingswijze:

  1. Pluk kleine stukjes van het brood.
  2. Meng het met de melk. Zorg dat er een papje ontstaat. Het papje moet wel nog dik zijn en niet waterig. Ben daarom voorzichtig met het schenken van de melk.
  3. Pers de knoflook fijn en doe dit bij het papje.
  4. Voeg alle overige ingrediënten toe en meng het goed door elkaar.
  5. Verdeel het gehakt in 10 gelijke stukken en maak er burgers van.
  6. Even in de grillpan, knapperig broodje en een topping naar wens. Lekker!

Variëren:

Met burgers kun je natuurlijk eindeloos variëren. De allerlekkerste vindt ik toch echt de Laulalicious burger. Doe er je voordeel mee, maar laat me jouw lekkerste creatie weten. Ik ben benieuwd!

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties