Boerenkool met een pittige bite!

Maak eens iets met boerenkool werd mij gevraagd. En toen bedacht ik me dat ik vroeger altijd een super lekker wokgerecht van boerenkool maakte. Dit was ik alleen vergeten. Beetje pittig met een Oosters tintje.

Het kan nog net, de boerenkool is nog even te verkrijgen, dus probeer dit recept maar snel. Super lekker!

Pittige boerenkool

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 800 gram gesneden boerenkool
  • 300 gram gerookte spekblokjes
  • 400 gram kipfilet reepjes
  • 3 el ketjap manis
  • 1 el honing
  • 2 tl sambal
  • 75 gram cashewnoten
  • 8 el gebakken uitjes

Bereidingswijze:

  1. Bak de spekjes krokant in een wok.
  2. Doe de reepjes kipfilet erbij en wok deze 5 minuten mee.
  3. Vervolgens schenk je de ketjap manis, sambal en honing bij het geheel. Roer het goed door.
  4. Nu kun je de boerenkool erbij doen. Dit gaat niet in een keer.
  5. Wok het geheel 10 minuten en voeg als laatste de cashewnoten erbij.
  6. Verdeel het geheel over 4 borden en strooi de gebakken uitjes over de boerenkool.

Aardappelen:

Voor de liefhebbers kun je er aardappelen bij serveren.

Review

Waardering

5 (1 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties