Boerenkool met worst 2.0

Een boerenkool met worst salade. Zomaar, in een onbewaakt ogenblik viel me dit in. Vaak heb ik het in mijn hoofd al helemaal klaar en dan moet ik het nog uitvoeren. Ook met dit idee liep ik al zeker 3 weken. Dan ben ik echt aan het nadenken hoe ik het ga maken, presenteren en wat erbij moet. Een gerecht is altijd een klein creatief plannetje in mijn hoofd.

Vandaag ben ik dit plannetje dus gaan uitvoeren. Bij deze dus een overheerlijke boerenkool met worst salade! Smakelijk!

PS: Deze is ook nog eens koolhydraatarm ­čÖé

Boerenkool met worst salade

Ingredi├źnten voor 4 personen:

  • 500 gram boerenkool
  • 1 rookworst in plakjes gesneden
  • 400 gram cherry tomaten gehalveerd
  • 250 gram gerookte spekreepjes
  • 100 ml rode wijnazijn
  • 200 ml olijfolie
  • 2 tl mosterd
  • 2 tl agave siroop
  • 3 bosuitjes in fijne ringetjes gesneden
  • 50 gram kappertjes
  • Evt rode bietenkiemen

Bereidingswijze:

  1. Wok de boerenkool samen met de tomaatjes een minuutje of 5. De boerenkool moet groener worden maar mag niet gaan slinken. Doe hem daarna in een kom
  2. Bak de spekjes in dezelfde pan bruin. Voeg er halverwege de bosuitjes aan toe.
  3. Maak de dressing door de olijfolie, rode wijnazijn, mosterd, agavesiroop en kappertjes door elkaar te mengen.
  4. Als de spekjes mooi bruin zijn doe je dit mengsel bij de dressing en roer je het goed door.
  5. Verhit nu een grillpan en grill de rookworst aan beide kanten mooi bruin.
  6. Verdeel in de tussentijd de boerenkool over 4 borden. Verdeel er de dressing over en als de rookworst mooi gegrild is leg je de plakjes er mooi op.
  7. Verdeel er eventueel nog een beetje rode bietenkiemen over en klaar is deze heerlijke winterse salade.

Geen reacties