Bossche bollen

Of ik net zo’n lekkere Bossche bollen kon maken als Jan de Groot werd mij gevraagd. Hmm… ik kan het wellicht proberen dacht ik. Een hele uitdaging, want tja… die van Jan de Groot zijn gewoon echt heel lekker!

Als ik heel heel eerlijk ben vind ik deze best in de buurt komen. En nee, ze zijn niet healthy, koolhydraatarm of vetvrij. Haha… verre van dat! Maar ja, af en toe hebben we een guilty pleasure nodig en ik vind het gewoon heel leuk om te doen. En mijn omgeving vindt het nog leuker. Er moet natuurlijk iemand proeven.

Ik zou zeggen, verwen jezelf en ga aan de slag! Succes! Ik hoop dat ze net zo goed lukken als die van mij.

Bossche bollen:

Ingrediënten voor 8 Bossche bollen:

  • 100 gram gezeefde bloem
  • 75 gram boter
  • 3 eieren
  • 150 ml water
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 1 vanille stokje
  • 400 gram pure chocolade
  • 1 zakje klop fix
  • 750 ml slagroom
  • Snufje zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Doe het water met de boter in een pannetje en laat de boter smelten.
  3. Als de boter gesmolten is dan doe je er in een keer de bloem bij en roer het door elkaar met een houten lepel.
  4. Als er een deegbal ontstaat en alle bloem kapot is, haal je de pan van het vuur en laat je het deeg een beetje afkoelen.
  5. Mix er een voor een de eieren door. ( Het deeg moet nog een beetje lauw warm zijn)
  6. Blijf mixen totdat het deeg mooi glanst.
  7. Dan bekleed je een bakplaat met bakpapier. Hier spuit je met een spuitzak, of lepel je met een lepel 8 bolletjes van het deeg op. Laat +/- 5 cm tussen de deegbolletjes
  8. Zet het 25 minuten in de oven. Maak de oven niet open tijdens het bakken!
  9. In de tussentijd klop je 600 ml slagroom samen met de klop fix, vanillesuiker, fijne kristal suiker en het merg uit het vanillestokje tot een stevige massa.
  10. Doe de slagroom in een spuitzak met een fijn spuitmondje.
  11. Als de soezen klaar zijn haal je ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rekje. Dit duurt een klein half uurtje.
  12. In de tussentijd kun je het chocolade glazuur maken. Doe 150 ml slagroom samen met de chocolade in een pannetje en laat het smelten op laag vuur.
  13. Vervolgens spuit je de soezen in met de slagroom. Prik met het spuitmondje de zijkant in van de soes en spuit de slagroom erin.
  14. Als alle soezen klaar zijn bestrijk je ze met het chocoladeglazuur. Doe dit boven bakpapier en laat ze ook drogen hierop.
  15. Even in de koelkast en klaar zijn je echte Bossche bollen!

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties