Broccolisoep met pesto-olie

Broccolisoep…. Eigenlijk is het gewoon je afval van je broccoli niet verspillen. Zo doe ik het tenminste.

De stammen van de broccoli eet ik niet op. Waarom weet ik niet, ik heb het nooit geleerd dus het zit niet in mijn systeem. Alleen vind ik het echt zonde om ze weg te gooien. Daarom maak ik er altijd soep van. Echt super makkelijk te maken en zo fijn dat je niks verspilt en het is nog lekker ook.

Beetje pesto-olie erover en je hebt een heerlijk gezond soepje.

Broccolisoep

Ingrediënten:

  • Het hangt een beetje ervan af hoeveel afval je hebt maar ik ga in dit recept uit van 2 stronken (de stammen) broccoli
  • 2 blokjes rundvleesbouillon
  • 75 gram parrano strooikaas
  • Nootmuskaat
  • Zout

Bereidingswijze:

  1. Snij de stam in kleine stukjes en doe hier 1 liter water met de bouillonblokjes bij.
  2. Laat de stukjes goed gaar koken.
  3. Als de stukjes gaar zijn dan doe je er de strooikaas bij.
  4. Pureer de soep met een staafmixer.
  5. Breng op smaak met nootmuskaat en zout.
  6. En klaar is je soep!

Pesto-olie

Voordat ik de soep serveer doe ik er altijd een beetje pesto-olie over druppelen. Dit is niet meer dan een eetlepel pesto mengen met 2 eetlepels olijfolie. Geef net een extra touch aan je soep.

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties