Caramel boterkoeken

Dit is een echte guilty pleasure. Mwaooohhhh… Goddelijk!

Wat moet ik hier over schrijven, eigenlijk geen idee. Alleen dat ze gewoon echt te lekker zijn! Ik zou zeggen, duik het keukenkastje in, verzamel alle ingrediënten en bakken maar!

Caramel boterkoek

Ingrediënten voor 8 blokjes boterkoek:

  • 250 gram bloem
  • 1 tl vanille extract
  • 200 gram suiker
  • 1 ei
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 150 ml slagroom

Bereidingswijze:

  1. Meng de bloem en suiker door elkaar.
  2. Voeg het ei en het vanille-extract toe en meng tot een bol deeg.
  3. Bekleed je rechthoekige bakvorm met bakpapier en stort de helft van het deeg in de bakvorm. Verdeel, strijk glad en zet het in een voorverwarmde oven van 160 graden voor 15-20 minuten. De andere helft van het deeg bewaar je in de koelkast.
  4. Maak nu de caramel door de basterdsuiker gelijkmatig te verdelen over de bodem van een steelpan en op laag vuur te laten smelten.
  5. Ondertussen verwarm je de slagroom in een andere pannetje op laag vuur.
  6. Als de suiker mooi bruin gekleurd is zet je het vuur uit en voeg je beetje voor beetje de slagroom toe. Nu goed roeren tot er een mooie caramelsaus ontstaat.
  7. Giet de caramel over de eerste laag boterkoek.
  8. Haal het andere deel deeg uit de koelkast en brokkel dit in stukjes over de karamel heen. Schuif in de oven voor nog 30 minuten. De boterkoek is klaar als de bovenkant een beetje bruin gekleurd is.
  9. Uit de oven, laten afkoelen en nu genieten van deze heerlijke boterkoek!

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties