Carpaccio met truffeldressing

Dit gerecht is altijd goed. Zelf eet ik het vaak als hoofdgerecht, maar ook als je een dinertje geeft is deze carpaccio perfect als voorgerecht.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

– 4 x carpaccio (voor een hoofdgerecht hou ik 100 gram pp aan, voor een voorgerecht 70 gram). Zelf haal ik de carpaccio bij de slager. Dat is toch echt het lekkerst. Maar je krijgt hem ook bij de supermarkt.
– Gemengde sla. Welke je zelf het lekkerst vindt.
– Witte aceto balsamicoazijn
– Parmezaanse kaas
– Pijnboompitjes (geroosterd)
– Zeezout
– Peper

Voor de dressing:
– 150 ml mayonaise
– 110 ml witte truffelolie van Monin
– Maggie
– Verse zwarte peper

Je legt de carpaccio’s op de borden en laat ze ontdooien. Was de sla en laat goed uitlekken. Ondertussen maak je de dressing. Je mengt de mayonaise met de truffelolie. Vervolgens voeg je er een beetje peper en een paar druppeltjes maggie aan toe. Doe dit naar smaak. Als de dressing te dik is voor je, dan doe je er een paar druppels water bij. Maak hem niet te dun, dan “zwemt” hij over je carpaccio.

Vervolgens maak je de sla aan met een heel klein beetje dressing en de witte aceto balsamicoazijn.

Dan gaan we verder met de carpaccio. Je bestrooit ze met een beetje peper en zout. Doet er wat pijnboompitjes en parmezaanse kaas op en schenk er mooi de dressing over. Zelf doe ik hem altijd in een dressingfles, maar met een lepel kun je de dressing ook mooi over de carpaccio schenken. Maak het af met een mooi pluk sla en klaar is je overheerlijke carpaccio. Laat het smaken!

Kleine tip: Zelf hou ik ook van kleine kapperappeltjes op de carpaccio. Maar dat is een kwestie van smaak.

Carpaccio