Champignonsoep

Milan is hier dol op! Mijn lieve neefje van 10 verhangt zich echt naar deze soep en krijg dan ook echt regelmatig de vraag, Laura… wanneer maak je weer een champignonsoep? Dus het werd tijd om het te verrassen en deze soep voor hem te maken. Hij was me toch zo dankbaar! Eigenlijk is dit ook zo klaar. Met een half uurtje tover je deze vers gemaakte soep op tafel. Smakelijk!

Champignonsoep:

Ingrediënten voor 6 koppen soep

  • 1 kilo champignons gesneden
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 500 ml kookroom
  • 6 bouillonblokjes
  • 500 ml water
  • 2 el bloem
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Doe een beetje boter in een pan en bak de ui glazig.
  2. Doe de champignons erbij met een beetje peper en zout en bak het geheel tot de champignons gaar zijn.
  3. Roer er de 2 el bloem door.
  4. Laat de bloem even garen.
  5. Verkruimel de bouillonblokjes in het champignons mengsel.
  6. Schenk er het water en de room bij. Goed doorroeren en 15 minuutjes laten staan.
  7. En klaar is je soepje!

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties