Chocolade fudgetaart met chocolate chip bodem

Manlief komt eindelijk na 1,5 week thuis! Dat mag gevierd worden dacht ik zo. Alleen viel me dit weer eens iets te laat in. Dus… ik moest iets bedenken wat snel is en meneer toch heel erg lekker vind. Chocola is altijd goed en dat bracht me op het idee deze heerlijke calorierijke chocolade fudge taart te maken.

De taart is zo klaar, alleen het opstijven duurt even. Ow… en zoals je op de foto ziet, snij er kleine stukjes van. Deze is echt machtig, maar wel machtig lekker! Geniet ervan!

Chocolade fudge taart met chocolate chip bodem

Ingrediënten voor +/- 12 personen:

  • 375 gram chocolate chip cookies
  • 450 gram pure chocolade
  • Grof zeezout
  • 2 blikjes gecondenseerde melk
  • 310 gram boter

Bereidingswijze:

  1. Vet een bakblik van 30cm X 20cm in met een beetje boter en leg er bakpapier in. Door het invetten blijft het papier plakken.
  2. Smelt 185 gram boter op laag vuur in een pannetje.
  3. Verkruimel in de tussentijd de chocolate chip cookies. Dit kan in een keukenmachine of je slaat ze kapot met een deegroller. Doe de koekjes dan wel in een schone geurloze theedoek.
  4. Roer de cookies door de boter en verdeel ze over het bakblik met de achterkant van een lepel.
  5. Zet het blik in de koelkast.
  6. Maak nu de fudgevulling door de overige boter, chocolade en gecondenseerde melk in een pannetje te doen en op laag vuur laten smelten totdat je een samenhangende substantie krijgt.
  7. Blijf wel voortdurend roeren en zet het vuur niet te hoog.
  8. Als je een mooie stroperige samenhangende massa hebt dan mag je deze over de koekbodem verdelen en er zeezout naar smaak over strooien.
  9. Dek af met aluminiumfolie en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  10. En daarna... smullen maar! Geniet van deze heerlijke fudgetaart!

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties