Chocoladetruffels!

Joehoe!!!! Met dank aan zuslief konden we genieten van deze heerlijk chocoladetruffels!

Laatst had ik met haar een chocoladeworkshop gedaan in Deurne bij Vissers chocolade. Echt heel erg leuk! Het was een gezellige middag en leuke dingen gemaakt. Waaronder deze bonbons met ganache vulling. De deal was dat ik de ganache maakte en zij zou de rest doen. Prima deal dacht ik zo. Dus ik de ganache gemaakt en Esher heeft ze met heel veel liefde door de chocolade gehaald. Genieten!

Bonbons met pure chocolade ganache

Ingrediënten:

  • Voor de ganache:
  • 240 gram slagroom
  • 120 gram roomboter
  • 260 gram pure chocolade
  • 300 gram chocolade om de bonbons doorheen te halen

Bereidingswijze:

  1. Doe de slagroom en de roomboter in een pannetje en breng het aan de kook.
  2. Haal het van het vuur af en roer de chocolade erdoor.
  3. Als de chocolade volledig is opgelost doe je het in een bakje en zet je het in de koelkast. Laat het zeker 4 uur opstijven. Ik maak het meestal 1 dag van te voren.
  4. Smelt de chocolade au bain marie tot 30 graden. (Het beste kun je de chocolade eerst naar een temperatuur van 50 graden brengen, dan weer terug naar 18 graden laten koelen en vervolgens weer naar een tempratuur van 30 graden brengen.
  5. Maak van de ganache kleine bolletjes en doop ze dan met een prikker in de chocolade
  6. Leg ze op bakpapier en doe ze dan in de koelkast. Nog een uurtje wachten en je hebt heerlijke home made bonbons!

Likeur:

Mocht je het lekker vinden, je kunt ook an de ganache een likeurtje voegen voor een extra smaakje aan de bonbons.

Review

Waardering

5 (1 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties