Coleslaw

We kennen allemaal wel de American Coleslaw uit een bakje. Je weet wel, die wat overgoten is met dressing en vooral niet meer knapperig is en vol met suiker zit.

Weg met die troep! Als je deze salade geproefd hebt, hoef je die echt niet meer. Deze is echt echt lekker en knapperig! En…. hij is echt zo klaar. Easy peasy! Daarbij, als je de dressing apart doet kun je hem makkelijk al 2 dagen van te voren maken. Geniet ervan!

Lekkere coleslaw!

Ingrediënten voor 8 personen:

  • 1 witte kool
  • 1 grote wortel
  • 6 radijsjes
  • Handjevol gewelde gele rozijnen
  • Handjevol ongezouten cashewnoten
  • 1 el yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl mosterd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • Handjevol gehakte verse peterselie
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze:

  1. Snij de kool heel fijn. Als je een mandoline of een groentesnijder hebt zou ik deze zeker gebruiken.
  2. Rasp de wortel en snij de radijsjes in reepjes.
  3. Doe de wortel en radijsjes bij de kool.
  4. Wel de rozijnen in water en rooster de cashewnoten.
  5. Maak de dressing door de yoghurt, mayonaise, rozijnen, kerrie, knoflook, mosterd en peterselie door elkaar te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Meng de dressing goed door de groente en strooi er de cashewnoten over.
  7. En klaar is je eigen healthy Coleslaw!

Review

Waardering

4 (1 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties