Een echte golden oldie! Gebakken witlof.

Vroeger wisten ze echt wel wat lekker was… Ik weet dat ik mij als kind echt verhing naar deze witlof. Ik was echt geen fan van witlof maar als Mam het deed bakken in de pan, geen probleem, dan at ik het wel. Het liefst natuurlijk alleen het krokante korstje… Maar daar trapte ze helaas niet in.

Gepaneerde witlof en dat bakken in de pan. Nee… ik kan me inderdaad echt niet voorstellen dat het gezond is, dit is echt dubbelop. Maar tja… echt heel erg lekker is het wel. Super leuk om bijvoorbeeld met de kerst als bijgerecht te serveren. De calorieën vliegen je dan toch al om de oren. Een echte golden oldie dit. Zeker het proberen waard. Enjoy!

Gebakken witlof

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 grote of 12 kleinere stronken witlof
  • 3/4 pakje paneermeel
  • 2 tl kippenbouillon
  • 2 tl kerriepoeder
  • 0,5 tl nootmuskaat
  • 1 tl paprikapoeder
  • 0,5 tl chilipoeder
  • Beetje peper en zout naar smaak
  • 2 eieren
  • Boter om in te bakken

Bereidingswijze:

  1. Maak de stronkjes witlof schoon door de buitenste bladeren te verwijderen en het bittere "hart" eruit te snijden. Zorg ervoor dat je stronk heel blijft.
  2. Kook de witlof net niet gaar. +/- 10 minuutjes. Ligt aan de grote van de witlof.
  3. Laat hem goed uitlekken.
  4. Kruid in de tussentijd het paneermeel door alle kruiden door het paneermeel te mengen.
  5. Vervolgens paneer je de witlof. Klop eerst de eieren los in een kommetje. Haal de witlof erdoor en vervolgens paneer je hem met het paneermeel. Leg ze op een schoon droog bord.
  6. Verhit boter in een koekenpan en bak de witlof in een paar minuutjes mooi bruin.
  7. En klaar is deze golden oldie!

Geen reacties