Feel good Friday!

Heb je de bloemkoolrijst van de AH al geprobeerd? Super makkelijk en nog lekker ook! Nu zijn er echt geen excuses meer om niet meer gezond te koken. Dit gerecht stond binnen 20 minuten op tafel. En was gewoon echt lekker! Koolhydraatarm en een boost aan vitamines. Ik heb er zelf een stukje kabeljauw uit de oven bij gegeten. Maar je kunt ook lekker roerei erdoor heen doen. Ik denk dat ik voor die optie de volgende keer ga. Smakelijk!

Ow… als je de bloemkoolrijst zelf wilt maken kijk dan hier voor de basis.

Bloemkoolrijs met ras el hanout

Ingrediënten voor 3 personen:

  • 1 bak (400 gram) bloemkoolrijst.
  • 200 gram fijngesneden roerbakgroenten
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 1/5 tl kippenbouillonpoeder
  • 1 el ras el hanout
  • 1 handjevol ongezouten cashwenoten

Bereidingswijze:

  1. Verhit wat olie in de wok en doe er de knoflook bij.
  2. Doe er de roerbakgroenten bij en voeg de bouillonpoeder, ras el hanout en gember toe en roerbak het geheel 5 minuten op hoog vuur.
  3. Spoel de bloemkoolrijst goed af en doe deze bij de groente in de wok. Wok het geheel nog 5 minuten goed door zodat het warm is.
  4. Als laatste voeg je de cashewnoten toe en klaar is je heerlijke bloemkoolrijst!

Gewone rijst:

De bloemkoolrijst kun je ook vervangen door gewone rijst natuurlijk. Ligt eraan of je op de koolhydraatjes moet letten. Maar met gewone rijst is het zeker ook heel lekker. Ik zou er dan alleen meer roerbakgroente aan toevoegen.

Review

Waardering

5 (1 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties