Fruit invriezen

Fruit… Ik heb er een haat liefde verhouding mee. Ik eet het graag maar ik ben eigenlijk alleen van de meloen, ananas, mango en peer. De fruitsoorten die veel tijd kosten om schoon te maken en te groot zijn om in een keer alleen op te eten.

Ik ben het daarom gaan proberen in te vriezen. Ik had er wel eens over gelezen, maar was er een beetje sceptisch over. Ik kan je vertellen, het gaat heel goed. Het gaat het beste met de wat hardere fruitsoorten. Deze zoals hierboven genoemd zijn perfect voor het invriezen. Een keer in de zoveel tijd ga ik naar de markt, koop ik meloenen, mango’s en ananassen en dan ga ik een uurtje of anderhalf al het fruit schoonmaken en in blokjes snijden. De blokjes doe ik dan op een bakplaat met bakpapier en laat deze een half uurtje in de vriezer staan. Het sap om het fruit bevriest dan, en zo vriezen de blokjes niet aan elkaar als je het in een bakje doet. Heel handig voor smoothies of lekker ‘s ochtends in je yoghurt.

Geen reacties