Fudge van bastogne

Oeeewwww…. Volgens mij is het veel te lang geleden dat ik een guilty pleasure met jullie gedeeld heb??? Ik heb me toch iets lekkers gemaakt đŸ™‚ En zo enorm makkelijk maar zo finger licking lekker! Dit is echt een blijvertje!

Bastogne koekjes…. ik hou ervan! Die vind ik gewoon echt al te lekker. Maar dan ook nog eens in combinatie met chocola….. Ik ga er niet teveel woorden aan vuil maken. Gewoon proberen, met een een half uurtje klaar en de volgende dag smullen! Geniet ervan!

Te lekkere bastogne fudge!

Ingrediënten voor 16 blokjes fudge

 • 1 blikje gecondenseerde melk
 • 20 gram boter
 • 100 gram witte chocolade
 • 100 gram melk chocolade
 • 6 bastogne koekjes

Bereidingswijze:

 1. Doe de helft van het blikje gecondenseerde melk in een steelpannetje samen met 10 gram boter en de witte chocolade. Zet het op laag vuur en laat de chocolade langzaam smelten.
 2. Verkruimel in de tussentijd de Bastogne koekjes in een keukenmachine. Roer af en toe in het pannetje zodat het mengel niet verbrand.
 3. Als de chocolade is gesmolten doe je er de verkruimelde Bastogne koekjes bij en roer je deze erdoor.
 4. Doe dit mengsel in een met bakpapier beklede kleine ovenschaal.
 5. Nu ga je de rest van de gecondenseerde melk in het pannetje samen met de melk chocolade en boter doen en laat je de chocolade weer op laag vuur smelten.
 6. Als de chocolade gesmolten is dan giet je het mengsel bovenop het Bastogne mengsel in de ovenschaal.
 7. Zet het minimaal 12 uur in de koelkast.
 8. Dan til je het bakpapier uit de schaal en snij je er mooie blokjes van. Maak het mes een beetje warm voordat je gaat snijden, dat gaat makkelijker.
 9. En klaar is deze finger licking fudge. Wedden dat je hier vrienden mee maakt ;-)

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties