Gehaktballen in een bladerdeeg jasje

Nop! Niet de mooiste foto, niet gezond, niet koolhydraatarm en vooral niet vetvrij! Maar wel zo enorm goddelijk lekker. 1 x per jaar gun ik mezelf deze. Dus weer een jaartje wachten…

Een receptje wat al zeker 10 jaar oud is. Ooit zelf verzonnen en eigenlijk een blijvertje gebleven. Door het gehakt met truffeltapenade te verrijken is het gewoon fingerlicking lekker!

Gehaktballen in een jasje van bladerdeeg

Ingrediënten voor 8 gehaktballen

  • 500 gram rundergehakt
  • 3 eieren
  • 100 gram paneermeel
  • 5 el witte truffelolie
  • 1 el witte truffeltapenade
  • Peper, zout en nootmuskaat naar smaak
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 80 gram kruidenboter

Bereidingswijze:

  1. Leg de plakjes bladerdeeg uit om te ontdooien.
  2. Meng het gehakt met de truffelolie, 2 eieren, truffeltapenade, peper zout en nootmuskaat.
  3. Meng het paneermeel erdoor en rol er 8 balletje van.
  4. Verdeel de helft van de kruidenboter over de bladerdeegplakjes. Gewoon een beetje in het midden van het bladerdeeg leggen.
  5. Leg nu de bal gehakt erop en vouw de bladerdeegpuntjes naar elkaar toe.
  6. Doe dit met alle 8 de plakjes.
  7. Verdeel nu de andere helft van de kruidenboter. Leg dit op de balletjes gehakt.
  8. Klop je laatste ei los en strijk de pakketjes in met ei.
  9. Leg ze op een bakblik bekleed met bakpapier en zet ze 20 minuten in de oven op 180 graden.
  10. Als het bladerdeeg mooi bruin is, dan zijn ze klaar.
  11. Geniet ervan!

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties