Gehaktballen van Jonnie

Google maar gehaktballen en je ziet de recepten van de gehaktballen van de Librije voorbij vliegen. Dus… ik kon er niet onderuit om deze te proberen.

Ze zijn echt lekker moet ik toegeven. Maar hier in de familie zit ook al een eeuwenoud recept van gehaktballen. Als ik heel eerlijk ben, Jonnie verliest, mam wint. Dat recept zal ik binnenkort met jullie delen. Maar ook deze zijn heel lekker. Hierbij de gehaktballen van Jonnie.

Gehaktballen van de Librije

Ingrediënten:

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 eieren
  • 3 el pittige grove mosterd
  • 3 el ketjap manis
  • Gesnipperd uitje
  • 2 el runderfond
  • 1 winterwortel
  • 1 dikke plak ontbijtkoek
  • Water
  • Sambal badjak
  • 1 tl cayennepeper

Bereidingswijze:

  1. Meng het gehakt met de eieren, paneermeel, cayennepeper en 2 el mosterd
  2. Draai hier 6 a 7 ballen van.
  3. Laat de gehaktballen 30 minuten rusten in de koelkast.
  4. Snij in de tussentijd de winterpeen heel fijn en snipper de ui.
  5. De gehaktballen vervolgens aanbakken in boter en leg ze daarna voorzichtig terug op een bord.
  6. Bak nu de in dezelfde pan de wortel en ui totdat deze glazig zien en doe er dan de bloem en grove mosterd bij. Blijf goed roeren.
  7. Daarna kruimel je de ontbijtkoek erbij en blijf goed roeren.
  8. Nu doe je de gehaktballen terug in de pan en voeg je er warm water met de fond bij. Voeg er net zoveel water bij totdat ze net niet kopje onder gaan.
  9. Laat minimaal 45 minuten pruttelen op middelhoog vuur.
  10. Voeg naar smaak sambal badjak toe. En klaar zijn je gehaktballen!

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties