Gekarameliseerde uien
Gekarameliseerde ui, I love them! Heerlijk op een steak, bij een salade of als topping bij een burger. Je kunt ze best een tijdje in een goed afgesloten pot bewaren. Handig voor in de koelkast Dan hoef je het niet telkens nieuw te maken. Succes!
Ingrediënten:
- 3 middelgrote rode uien
- 2 el zonnebloemolie
- 4 tl balsamicoazijn
- 4 tl bruine basterdsuiker
Bereidingswijze:
- Snij de uien in dunne ringen.
- Verhit de olie in de pan.
- Voeg de ui, azijn en basterdsuiker aan de olie toe en breng het langzaam al roerend aan de kook.
- Op het moment dat de uien koken, zet je het vuur laag en laat je het nog een half uurtje door pruttelen. Roer af en toe door het mengsel zodat het niet aanbrandt
- En klaar zijn je gekarameliseerde uien!
Review
Waardering
Samenvatting
Score
Dit vindt je wellicht ook leuk!
Jullie kennen mijn basis tomatensaus inmiddels. Super lekker, super healthy en super makkelijk. ...
Guacamole! Ik hou ervan. Zeker als ik hem zelf maak. Want eerlijk is eerlijk, die potjes uit de ...
Je eigen dressing maken is toch eigenlijk wel het beste en lekkerste wat er is. Je bent al goed ...