Gekarameliseerde uien

Gekarameliseerde ui, I love them! Heerlijk op een steak, bij een salade of als topping bij een burger. Je kunt ze best een tijdje in een goed afgesloten pot bewaren. Handig voor in de koelkast Dan hoef je het niet telkens nieuw te maken. Succes!

Gekarameliseerde ui

Ingrediënten:

  • 3 middelgrote rode uien
  • 2 el zonnebloemolie
  • 4 tl balsamicoazijn
  • 4 tl bruine basterdsuiker

Bereidingswijze:

  1. Snij de uien in dunne ringen.
  2. Verhit de olie in de pan.
  3. Voeg de ui, azijn en basterdsuiker aan de olie toe en breng het langzaam al roerend aan de kook.
  4. Op het moment dat de uien koken, zet je het vuur laag en laat je het nog een half uurtje door pruttelen. Roer af en toe door het mengsel zodat het niet aanbrandt
  5. En klaar zijn je gekarameliseerde uien!

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vindt je wellicht ook leuk!

Geen reacties