Gemarineerde gegratineerde bloemkool

Yummie!!!! Bloemkool net even iets anders, en ook nog eens echt lekker anders. Ik weet zeker dat jullie deze variant vaker voorbij zien gaan komen met een andere marinade.

Het makkelijk is dit keer, je hoeft er geen roosjes van maken. Ook wel jammer… Meestal heb ik al meer roosjes opgegeten dat dat er in de pan liggen đŸ™‚ Zo lekker, rauwe bloemkool… Nu alleen de groene bladeren eraf snijden en in zijn geheel eventje koken. Echt lekker! Laat het smaken!

Ow… en laat het nu ook nog eens koolhydraatarm zijn… Stukje vlees of vis erbij en klaar đŸ˜‰

Gemarineerde gegratineerde bloemkool

Ingrediënten voor 3-4 personen

  • 1 grote bloemkool
  • 200 gram geraspte kaas
  • 2 el grove pittige mosterd
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 takjes dille
  • 4 el olijfolie
  • Zout

Bereidingswijze:

  1. Zet een pan met water en zout op het vuur.
  2. Was de bloemkool en snij de groene bladeren van de zijkant af. Laat de stam zitten.
  3. Als het water kookt doe je bloemkool 8 minuutjes in het kokende water.
  4. In de tussentijd maak je de marinade door de mosterd, knoflook, olijfolie, dille, paprikapoeder en een beetje zout in een kom te mengen.
  5. Na de 8 minuten haal je de bloemkool uit het water en leg je hem in een met zilverfolie beklede ovenschaal.
  6. Verdeel de marinade over de bloemkool en "druk" er de geraspte op.
  7. Zet de schaal met de bloemkool in de oven voor 25 minuutjes op 200 graden.
  8. Daarna is die klaar en kun je smullen van deze heerlijke bloemkool!

Review

Waardering

5 (1 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties