Gepocheerd ei

Eggs Benedict, een gepocheerd eitje over een salade of gewoon lekker op toast. Heerlijk!

Maar hoe maak je nou dat perfecte gepocheerde eitje? Ik zie namelijk tegenwoordig van alles voorbij komen, in de magnetron, in een zakje, noem maar op.

Ik doe het gewoon op de ouderwetse manier. Hierbij de uitleg. Voor de handigheid kun je ook dit filmpje bekijken.

Gepocheerd ei:
– Zet een pan met water op het vuur en laat dit koken.
– Voeg er azijn aan toe.
– Zet het vuur iets lager, maar zorg dat het water wel nog blijft borrelen.
– Doe je eitje in een kommetje.
– Maak een draaikolk in het water.
– Laat het eitje erin glijden.
– Laat het 3 minuten erin voor een zacht ei en 4 minuten voor een hard ei.
– Haal het ei eruit met een schuimspaan en laat het uitlekken op keukenpapier.

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties