Gezouten chocolade taart

Weten jullie nog dat het op 7 juli World Chocolate day was? En dat ik jullie toen een heerlijk recept voor een gezouten chocolade taart had beloofd? Nou… na 1,5 maand is deze er dan. Het recept was er namelijk maar de foto ontbrak. De taart was namelijk gevallen… En toen viel hij nog een keer. Niks meer van te maken dus. Maar dat was natuurlijk ook een mooi excuus om deze taart nog een keer opnieuw te maken! Dus hier is ie dan eindelijk!

Snel aan de slag zodat je vanavond met een kopje thee nog aan deze heerlijke gezouten chocolade taart zit!

Gezouten chocolade taart!

Ingrediënten:

  • Voor de bodem:
  • 250 gram gezeefde bloem
  • 150 gram koude roomboter
  • 1 ei
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • Snufje zout
  • Voor de vulling:
  • 400 ml slagroom
  • 200 gram pure chocolade
  • 200 gram melk chocolade
  • 25 gram boter
  • Naar smaak Fleur de sel

Bereidingswijze:

  1. Doe de bloem, ei, suiker en zout in een keukenmachine en mix het door.
  2. Beetje bij beetje doe je de klontjes koude boter erbij.
  3. Mix het door tot een soepel deeg.
  4. Kneed het tot een bal en verpak het in huishoudfolie en laat het een half uurtje in de koelkast rusten.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Rol het deeg uit in een taart of vlaai vorm van 27cm.
  7. Leg er bakpapier op en bakbonen (of rijstkorrels) zodat je de bodem blind doet bakken.
  8. Zet de taart 35 minuten in de oven maar na 25 minuten de bakbonen en het bakpapier uit de bodem.
  9. Als de bodem mooi bruin is haal je hem uit de oven en laat je hem afkoelen.
  10. Maak nu de ganache door de slagroom aan de kook te brengen.
  11. Als deze kookt haal je deze van het vuur en doe je er de chocolade door roeren.
  12. Op het laatst doe je er nog de boter bij.
  13. Laat de ganache iets afkoelen en doe deze dan in de bodem.
  14. Zet de taart tenminste 2 uur in e koelkast en strooi er voor het serveren de Fleur de sel erover.
  15. En dan.... genieten!

Additional Info

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties