Goddelijke citroen meringue taart

Hell Yeah! Wat is dit lekker! Healthy? Haha, nop! Lekker? Ow Yes!!

Super leuk voor Pasen om de taart op tafel te zetten of gewoon als je een verwen momentje hebt verdiend.

Het fijnste is om de taart een dag vooraf te maken. Geniet van deze goddelijke citroen meringue taart!

Citroen meringuetaart:

Prep Time: 15 mins
Cook Time: 30 mins
Yields: 18

Ingrediënten:

  • Taartbodem:
  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 120 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 375 gram patentbloem
  • Lemoncurd:
  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 3 citroenen
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • Meringue:
  • 4 eiwitten
  • 225 gram kristalsuiker

Bereidingswijze:

  1. Lemoncurd:
  2. Smelt de boter in een pan en voeg het sap van de citroenen toe.
  3. Klop de eieren met de suiker.
  4. Voeg er de gesmolten boter aan toe.
  5. Doe het mengsel terug in de pan en laat het op laag vuur 1,5 uur indikken.
  6. Taartbodem:
  7. Zorg dat de boter zacht is. Klop dit met de suiker en een snufje zout tot een een romige massa.
  8. Voeg daarna al kloppend de eieren toe.
  9. Zeef de bloem en voeg het toe aan het botermengsel.
  10. Kneed het en rol het in plastic folie. Leg het minimaal 1 uur in de koelkast.
  11. Verwarm de oven op 200 graden en vet een taartbodem van 26cm doorsnee in met boter.
  12. Verdeel het deeg over de taartbodem.
  13. Leg een vel bakpapier over het deeg. Je gaat het nu voor 10 minuten blind bakken (dit kan al heel simpel door witte rijst op het bakpapier te leggen. Maar je kunt ook bakbonen gebruiken).
  14. Na 10 minuten haal je de blindbakvulling uit de taartbodem en bak je de bodem nog 10 minuten. Zorg ervoor dat hij mooi goudbruin ziet.
  15. Haal de bodem uit de oven en schep de lemoncurd erop. Strijk het mooi egaal.
  16. Meringue:
  17. Klop de eiwitten met de suiker in een vetvrije kom. Klop net zolang totdat je mooie glanzende pieken kan maken van het eiwit.
  18. Verdeel het mengsel over de taart en kleur de meringue met behulp van een gasbrander.
  19. En klaar is je heerlijke taart!

Pasen:

Leuk om er paaseitjes als decoratie op te leggen als je maakt voor de Pasen.

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties