Gratin van pastinaak

Oeps…. dacht ik dat pastinaak koolhydraatarm was. Niet dus…

Maar…. het is een rijke bron van diverse vitamines en mineralen. Het bevat onder andere prima hoeveelheden van vitamine B5 en K, foliumzuur, mangaan en fosfor. Ook bevat deze groente diverse antioxidanten en relatief veel voedingsvezel. Heel gezond dus!

Dus hierbij het recept!

Gratin van pastinaak

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 3 pastinaken
  • 200 ml room culinair
  • Handjevol peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • Peper
  • Zout
  • 2 tl mierikswortel (potje Kühne)

Bereidingswijze:

  1. Schil de pastinaken en snijd in hele dunne plakjes. Als je een mandoline hebt, doe het dan met de mandoline.
  2. Doe de plakjes in een vergiet en giet er kokend water over. Laat het goed uitlekken.
  3. Verwarm de room in een pannetje en voeg er de geperste teentjes knoflook, paprikapoeder, mierikswortel en peterselie aan toe. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Leg er de plakjes pastinaak laagje voor laagje in.
  5. Verdeel de room over de schaal en strooi de kaas erover.
  6. Zet het 20 minuten op 180 graden in de oven en klaar is je gratin.

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties