Groene asperges met Serranoham

Witte asperges heb ik dit jaar niet heel veel gehad moet ik zeggen. Niet dat ik het niet lust maar het kwam er maar steeds niet van. Helaas is het seizoen al voorbij…. Maar gelukkig hebben we de groene nog!

Lekker ingerold met serranoham. Zo makkelijk maar zo lekker. Geniet ervan!

Groene asperges met serranoham

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 24 stuks groene asperges
  • 3 el olijfolie
  • Sap van 1/4 citroen
  • Peper
  • Zout
  • 6 plakken serranoham

Bereidingswijze:

  1. Maak de asperges schoon door +/- 2cm van de achterkant af te snijden.
  2. Doe de olijfolie, het citroensap en een beetje peper en zout in een ovenschaal en meng het door elkaar.
  3. Nu doe je de asperges in de ovenschaal en meng je de asperges met het olijfolie mengsel.
  4. Leg de 6 plakken serranoham op een bord. Pak 4 asperges en rol de asperges in de serranoham. Doe dit ook met de rest van de asperges.
  5. Leg de "bundeltjes" in de ovenschaal en zet ze voor 20 minuten op 200 graden in de oven.
  6. En klaar zijn je asperges! Geniet ervan!

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties