Healthy baking! Cashewnoten taart!

Uhmmmm…. eigenlijk zijn alle taarten die ik tot nu toe gepost hebt niet echt gezond. Wel lekker, maar ja. Dat is weer een ander verhaal. Maar (tromgeroffel……) Hierbij wil ik aan jullie voorstellen, de blauwe bessen cashewnoten taart! Koolhydraatarm, toch zoet maar geen suiker. En daarbij nog eens super lekker. Hier wordt een mens toch blij van?! Geniet ervan!

Cashewnoten taart:

Ingrediënten voor een taartvorm van 20 cm doorsnee:

  • 225 gram ongezouten en ongebrande cashewnoten
  • 1 tl bakpoeder
  • 25 gram kokosolie
  • 3 el honing
  • 2 eieren
  • 1 vanille stokje
  • Snufje zout
  • 150 gram blauwe bessen (uit de diepvries)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  3. Doe de cashewnoten in een keukenmachine en maal deze tot meel. Er mogen best nog wel wat stukjes in zitten. Dat is lekker voor de bite.
  4. Voeg het zout en de bakpoeder toe.
  5. Mix in een andere kom de eieren, honing, het merg uit het vanillestokje en de kokosolie door elkaar.
  6. Als het goed gemengd is spatel je dit door het cashewnotenmeel.
  7. Nu voeg je de blauwe bessen toe en spatel je deze voorzichtig door het mengsel.
  8. Giet het daarna in de bakvorm en zet dit 30 minuten in de oven, totdat het mooi goudbruin en gaar is.
  9. En klaar is je taart! Ow... laat hem wel goed afkoelen, dus even geduld :-)

Review

Waardering

5 (1 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties