Heaven… Truffelrisotto met een gepocheerd eitje.

Tja… er zijn van die dingen die je jezelf gewoon af en toe moet gunnen. Dit is er een van. Truffelrisotto, parmezaan, rucola en een gepocheerd eitje. Zo lekker… Een sterwaardig gerechtje in 30 minuutjes klaar.

Nu denk je misschien dat risotto moeilijk is om te maken, maar dat is het echt niet. Goed blijven roeren en na een minuutje of 16 proeven. Dan kan het niet missen. En het gepocheerd eitje, dat leg ik je hier uit. Eet smakelijk!

Truffelrisotto met gepocheerd eitje

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gram risottorijst
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 250 gram rucola
  • 4 el truffelolie
  • 2 el truffeltapenade
  • 100 ml witte wijn
  • 2 teentjes knoflook fijngesnipperd
  • 3 sjalotjes fijngesnipperd
  • 1 liter kippenbouillon
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Fruit de uien en knoflook in een pan met olijfolie.
  2. Bak in een andere pan de champignons met een beetje boter en zout. Schenk na 5 minuutjes de truffelolie erover en laat de champignons staan op laag vuur.
  3. Doe de rijst erbij en roer even door.
  4. Blus af met de witte wijn en blijf roeren.
  5. Voeg een beetje kippenbouillon toe en blijf roeren totdat de kippenbouillon is opgenomen. Herhaal dit proces totdat de kippenbouillon volledig is opgenomen. Dit duurt zoiets 20 minuten.
  6. Kook in de tussentijd het water met de azijn.
  7. Meng de truffeltapenade door de risotto. Vervolgens de gebakken champignons ( mocht er vocht zijn vrijgekomen giet ze dan eerst even af)
  8. Pocheer de eitjes.
  9. Verdeel de risotto over 4 borden. Strooi er de parmezaanse kaas over. Maak het af met de rucola en leg daar het gepocheerd eitje op.
  10. En klaar is deze overheerlijke risotto.

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties