Heerlijk lekker brood van de BBQ

BBQ’en doet me echt denken aan Zuid Afrika. We hebben dit land inmiddels al 5 keer mogen bezoeken en het blijft een geweldig land. Je raakt er niet uitgekeken. Elke keer als we de BBQ aansteken ruikt het naar Afrika. Op elke hoek van de straat, maar ook in de bush staat altijd de braai aan. De ene keer met eten, maar de andere keer ook met afval wat opgestookt moet worden. Dag in dag uit ruik je braai lucht in Afrika. Heerlijk!

Als we in Afrika op vakantie gaan kamperen we meestal. Je weet wel met zo’n tent op het dak.

Afrika

Elke keer weer spannend om tussen de beesten kamperen. In de bush raak je nooit verveeld. Maar het moraal van dit verhaal is dit heerlijk BBQ brood. Het recept wat ik nu met jullie ga delen. Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen. Je moet het echt maken. Heerlijk om al wat vroeger op de BBQ te leggen en al te eten bij de borrel zodat de eerste honger al gestild is. Smakelijk!

Brood met kruiden en kaas van de BBQ.

Ingrediënten:

  • 1 mooi afgebakken brood. Spelt, ciabatta etc...
  • 125 gram roomboter
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el verse peterselie
  • 2 el verse bieslook
  • 1 zakje geraspte kaas

Bereidingswijze:

  1. Snij het brood diagonaal aan beide kanten. Zo krijg je ruitjes. Snij het niet helemaal door.
  2. Smelt de boter en meng er de geperste teentjes knoflook door, samen met de peterselie en de bieslook.
  3. Doe er nog een beetje peper en zout bij voor de smaak.
  4. Strijk de boter in de snedes van het brood. Doe er de kaas tussen en pak het in in aluminiumfolie.
  5. Leg het voor een 15 minuten op de BBQ en klaar is dit heerlijke brood.

Dragon

Hou je van dragon? Voeg er 1 el dragon bij. Ook heel lekker!

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties