Heldere asperges soep van moeders

One of my favorites! Maar zo super easy en zo enorm lekker!

Vaak wordt een aspergesoep gebonden. Dat is zeker heel lekker maar vroeger, toen ik echt nog heel klein was, maakte mijn moeder vaker heldere aspergesoep. En laatst dacht ik, die heb ik al lang niet meer gehad. Dus mam gevraagd hoe ze die maakte en makkelijker kan het eigenlijk niet.

Hierbij het recept voor de heldere aspergesoep van mams.

Heldere aspergesoep

Ingrediënten:

  • 500 gram witte asperges
  • 1 prei
  • 2 grote bouillonblokjes (zelf gebruik ik de delicatessenbouillon van de knorr)

Bereidingswijze:

  1. Schil de asperges en kook deze met de schillen +/- 10 minuten.
  2. Schud de asperges af en bewaar het vocht.
  3. Snij de prei in hele dunne ringetjes en smoor deze 10 minuten.
  4. Doe het aspergesvocht bij de prei en breng op smaak met de bouillon.
  5. Snij de asperges in kleine stukjes en doe deze bij de bouillon.
  6. En klaar is deze overheerlijke soep!

Review

Waardering

5 (2 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties