Het eerste recept!

Ja! Daar is ie dan, mijn eerste recept voor LauLalicious! De carpaccio waar ik altijd iedereen blij mee maak. Lekker gezond, makkelijk en iedereen is er fan van. Klik hier voor deze super lekker carpaccio en laat het smaken!

Carpaccio met truffeldressing

Ingrediënten

  • 4 x carpaccio (voor een hoofdgerecht hou ik 100 gram pp aan, voor een voorgerecht 70 gram). Zelf haal ik de carpaccio bij de slager. Dat is toch echt het lekkerst. Maar je krijgt hem ook bij de supermarkt.
  • Gemengde sla. Welke je zelf het lekkerst vindt.
  • Witte balsamicoazijn
  • Parmezaanse kaas
  • Pijnboompitjes (geroosterd)
  • Zeezout
  • Voor de dressing:
  • 150 ml mayonaise
  • 110 ml witte truffelolie van Monin
  • Maggie
  • Verse zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Je legt de carpaccio’s op de borden en laat ze ontdooien.
  2. Was de sla en laat goed uitlekken
  3. Ondertussen maak je de dressing. Je mengt de mayonaise met de truffelolie.
  4. Vervolgens voeg je er een beetje peper en een paar druppeltjes maggie aan toe. Doe dit naar smaak. Als de dressing te dik is voor je, dan doe je er een paar druppels water bij. Maak hem niet te dun, dan “zwemt” hij over je carpaccio.
  5. Ga verder met de sla en maak deze aan met een heel klein beetje dressing en de witte aceto balsamicoazijn.
  6. Dan gaan we verder met de carpaccio. Je bestrooit ze met een beetje peper en zout. Doet er wat pijnboompitjes en parmezaanse kaas op en schenk er mooi de dressing over. Zelf doe ik hem altijd in een dressingfles, maar met een lepel kun je de dressing ook mooi over de carpaccio schenken.
  7. Maak het af met een mooi pluk sla en klaar is je overheerlijke carpaccio. Laat het smaken!

Kleine tip:

Zelf hou ik ook van kleine kapperappeltjes op de carpaccio. Maar dat is een kwestie van smaak.

Review

Waardering

3.4 (5 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties