Hollandaise saus

Een lekkere klassieke Hollandaisesaus. Heerlijk bij asperges, Eggs Benedict of over een steak. Eigenlijk altijd lekker. Maarja, als je hem op de klassieke manier maakt, is het voor een amateur kok als ik niet altijd even makkelijk. Daarom bij deze de nieuwe versie. Ik doe het zelf met de keukenmachine, maar je kunt het ook met de staafmixer doen. Op deze manier gaat het iedereen lukken.

Hollandaise saus

Ingrediënten:

  • 2 eidooiers.
  • 1 el witte wijn azijn.
  • 1 el citroensap.
  • 100 gram boter

Bereidingswijze:

  1. Doe de eidooiers in de keukenmachine.
  2. Mix ze 1 minuut.
  3. Verwarm de azijn en het citroensap.
  4. Giet deze in een dun straaltje bij de eidooiers. De keukenmachine laat je gewoon draaien. Zet hem uit als je het vocht zich heeft gemengd met de eidooiers.
  5. Laat de boter smelten op laag vuur.
  6. Als de boter goed warm is zet je de keukenmachine weer aan en giet je de boter in een heel dun straaltje bij het mengsel.
  7. En klaar is je Hollandaisesaus!

Additional Info

Geen reacties