Home made granola

De dag begin ik het liefst met dit gezonde ontbijt. Home made granola met Griekse yoghurt en fruit. I love it! Zo heb je ‘s ochtends al een portie vitaminen en brandstof binnen.

1 keer in de 2 weken maak ik een grote pot granola en dan kan ik weer even vooruit. En als je het maakt, ruikt je hele keuken heerlijk naar kaneel. Net alsof je een heerlijk baksel in de oven hebt. Enjoy!

Granola

Ingrediënten:

  • 160 gram havervlokken
  • 40 gram zonnebloempitten
  • 40 gram pompoenpitten
  • 40 gram hazelnoten
  • 40 gram amandelen
  • 40 gram cashewnoten
  • 40 gram pecannoten
  • 50 gram lijnzaad
  • 40 gram cranberries
  • 40 gram moerbeien
  • 50 gram kokossnippers
  • 4 el maple siroop
  • 2 el kokosolie
  • 4 el water
  • 2 tl kaneel

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven op 150 graden.
  2. Smelt de kokosolie op laag vuur.
  3. Meng alle droge ingrediënten met de kaneel door elkaar behalve de kokos, moerbeien en cranberries.
  4. Roer dan de olie, siroop en het water erdoor.
  5. Verdeel het mengsel in 2 keer op een met bakpapier beklede ovenschaal en bak de granola in 20 minuten goudbruin.
  6. Laat het goed afkoelen. Daarna kun je de cranberries, kokos en moerbeien erdoor scheppen.
  7. Bewaar het in een weckpot of in een luchtdichte trommel.

Variatie:

Je kunt eigenlijk alle soorten noten en superfood gebruiken. Net wat je lekker vindt!

Review

Waardering

5 (2 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties