Home made kroketten!

Owww…. dit stond al zo lang op mijn lijstje om te maken. Echt al een eeuwigheid!

Afgelopen zondag was het zover! Ik wist dat manlief een kater zou hebben. Iets met een herenzitting en veel drank dus vet eten zou een feit zijn. Een geschikt moment dus om deze kroketten eens te gaan maken. Ze waren echt heerlijk, en makkelijker dan ik dacht! Je moet er wel echt even de tijd voor nemen en de bouillon een dagje van te voren trekken voor het beste resultaat. Geniet ervan!

Rundvleeskroketten

Ingrediënten voor 14 kroketten:

  • 500 gram draadjesvlees (soepvlees)
  • 1 wortel
  • 2 uien
  • 1 steranijs
  • 1 el peperkorrels
  • 4 cm gember
  • 10 takjes peterselie
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 sjalotten fijngesnipperd
  • 200 gram panco broodkruim (mag ook paneermeel zijn maar zelf vind ik panco lekkerder)
  • 150 gram bloem
  • 80 gram boter
  • 2 eieren losgeklopt.
  • 10 gelatineblaadjes

Bereidingswijze:

  1. Trek een bouillon door 1 liter water op te zetten met het vlees, uien, wortel, steranijs, peperkorrels, laurierblaadjes, gember en 6 takjes peterselie
  2. Voeg zout naar smaak toe.
  3. Laat de bouillon minimaal 4 uur trekken. Het liefst langer. Zo wordt je vlees ook goed gaar.
  4. Als de bouillon klaar is laat je deze afkoelen en pluk je het vlees in kleine stukjes.
  5. Smelt de boter in een pan, fruit hier de sjalotten in en doe 100 gram bloem erbij.
  6. Nu heb je een roux. Laat deze 5 minuutjes zachtjes garen.
  7. Week in de tussentijd de gelatineblaadjes in koud water en hak de overige peterselie fijn.
  8. Schenk er dan 250 ml van de afgekoelde bouillon door en roer goed totdat er een ragout ontstaat.
  9. Zet het vuur laag en laat 2 minuutjes pruttelen.
  10. Knijp nu de gelatineblaadjes uit en roer deze door de ragout.
  11. Doe nu nog een 250 ml bouillon door de ragout.
  12. Als alles mooi samenhangt dan roer je er het vlees door en de peterselie.
  13. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  14. Schenk de ragout in een ondiepe schaal en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  15. Na die 2 uur verdeel je de ragout in 15 gelijke delen en maak je er rolletjes van.
  16. Dan doe je deze eerst door de resterende bloem, vervolgens door het los geklopt ei en als laatste door de panco. Druk de panco een beetje aan en herhaal dit met alle kroketten.
  17. Frituur ze vervolgens op 170 graden en klaar zijn je home made kroketten!
  18. Wat over is, doe je gewoon in de vriezer voor een volgend kater moment ;-)

Review

Waardering

5 (1 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties