Hot Turkey!

Eigenlijk is dit een old time favorite van mij. Snel klaar en iedereen vind het lekker. Roerbakken is sowieso favoriet bij mij. Je behoudt de vitamines in groente en het is makkelijk.

De groente die ik heb gebruikt zijn een indicatie. Dit gerecht is makkelijk om je koelkast mee op te ruimen. Kijk wat je nog hebt liggen en roerbak hier lekker mee. Smakelijk!

Hot Turkey!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 kalkoen lapjes
  • 600 gram gemixte groente, zelf heb ik gekozen voor prei, kool, taugé en wortel
  • 400 gram champignons gesneden
  • Blikje mais van 300 gram uitgelekt
  • Blikje 220 gram ananasblokjes
  • 3 cm gember
  • 1 rood pepertje
  • 3 el chilisaus
  • 2 el gembersiroop
  • 1 el sushi azijn
  • 150 gram gezeefde tomaten (pakje)
  • 75 gram ongezouten cashewnoten
  • 400 gram zilvervliesrijst

Bereidingswijze:

  1. Snij de kalkoen in reepjes en doe deze in de wok en roerbak deze samen met het pepertje en de gember 3 minuutjes.
  2. Doe er alle groente bij behalve de gezeefde tomaten en roerbak dit 5 minuutjes.
  3. Kook in de tussentijd de rijst.
  4. Nu kun je alle andere ingrediënten erbij doen en roer het goed door. Schenk ook het sap van de ananas erbij. Laat het 10 minuutjes pruttelen.
  5. En eigenlijk is het dan gewoon klaar. Heel simpel en super lekker!

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties