Italiaanse portobello’s

Ik ben altijd op zoek naar iets nieuws en mijn grootste uitdaging is iets lekker maken met wat ik nog in de koelkast heb liggen. Zo kom ik vaak op de gekste ideeën en is het telkens een verrassing wat er op tafel komt.

Vandaag was dat nog een halve courgette, portobello’s en een paprika. Mmm… Wat gaan we hiervan maken? Het zijn gevulde portobello’s met tomatensaus (basis) en kaas geworden. Heerlijk als bijgerecht maar als je er gehakt aan toevoegt heb je ook een heerlijk hoofdgerecht! Smakelijk!

Gevulde portobello's

Ingrediënten voor 2 portobello's:

  • 2 portobello's
  • 0,5 courgette
  • 1 paprika
  • 200 ml basis tomatensaus
  • 1 ui
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

  1. Doe de 2 portobello's in een met bakpapier beklede ovenschaal en verwarm ze 10 minuten op 180 graden.
  2. Snipper de ui en fruit deze aan in een koekenpan.
  3. Snij de courgette en de paprika in kleine blokjes (brunoise) en doe deze bij de ui.
  4. Voeg de tomatensaus en de helft van de parmezaanse kaas toe.
  5. Vul de 2 portobello's met dit mengsel en bestrooi met parmezaanse kaas.
  6. Zet nog 5 minuten in de oven en klaar zijn je portobello's!

Variatie:

Je kunt natuurlijk alle soorten groente gebruiken die je nog hebt liggen. Handig om je koelkast op te ruimen.

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties