Kaas

Waar ik echt van kan genieten is een kaas avondje. Als mijn man en ik samen vrij hebben en niemand heeft zin om te koken, en we willen gewoon lekker een avond rustig aan doen, dan halen we van allerlei soorten kaasjes. Brugse blom, Brie, Munster, Emmentaler, Manchego, Époisses noem maar op. Een paar chutney’s en een lekker glaasje champagne erbij en onze avond kan niet meer stuk. Ik kan het iedereen aanraden. Ik geef je dan hierbij ook graag een aantal tips over kaas.

1. Haal je kaas 2 uur voordat je hem op tafel zet uit de koeling. De kaas krijgt op deze manier veel meer smaak.
2. Gebruik voor alle kazen een ander mes, zo voorkom je dat smaken door elkaar gaan. Dat zou zonde zijn.
3. Hou de kaas zo lang mogelijk in vorm, de meeste smaak zit in het midden van de kaas.
4. Je krijgt nooit alles op op zo’n avond. Bewaar je kaas altijd ingepakt in bakpapier. Niet in folie. Daar kan de kaas in gaan ” zweten”

Klinkt als een perfecte zaterdagavond toch? Fijn weekend!

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties