Kerstmis is…. Een kippenpasteitje met het recept van mam

Kerstmis is geen kerstmis zonder een kippenpasteitje… Natuurlijk wel met het recept van mam. Er is echt geen lekkerder kippenpasteitje dan dat van mam. Sorry mensen…. Dit is echt een old time favorite! Maar no worries. Ik deel graag het recept met jullie. Bij deze!

Kippenpasteitjes

Ingrediënten voor 8 personen:

  • 5 kipfilets
  • 2 uien
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 1/2 knolselderij
  • Evt een paar kippenbouillonblokjes
  • 5 blaadjes foelie
  • 500 gram champignons in kwarten gesneden.
  • Bloem +/- 180 gram
  • 150 gram roomboter
  • 500 ml kookroom
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 extra ui voor de roux fijngesnipperd.
  • 8 pasteibakjes

Bereidingswijze:

  1. Maak een kippenbouillon door de kip in een pan met zo'n 2,5 liter water aan de kook te brengen.
  2. Doe er de uien, wortel, prei en knolselderij in stukjes bij. Doe er ook het zout en de foelie bij.
  3. Laat dit minimaal een 2 uurtjes opstaan. Mocht de bouillon te slap zijn, doe er dan wat kippenbouillon bij.
  4. Laat dit minimaal 2 uurtjes opstaan.
  5. Haal de kip daarna uit de bouillon en snij of pluk er kleine stukjes van.
  6. Fruit de ui in een grote pan. Doe alle boter en bloem bij en maak een roux. Kijk zelf even of je iets meer of minder bloem nodig hebt.
  7. Schep nu beetje bij beetje de bouillon (zonder de groente) bij de roux zodat je een mooie saus krijgt. Blijf goed roeren.
  8. Schenk op het laatst nog de room erbij en doe de kip bij de saus.
  9. Nu nog de champignons erbij, even laten doorkoken en klaar is deze heerlijke kippenragout!

Review

Waardering

4 (2 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

2 Reacties

  • comment-avatar
    Mariska januari 6, 2017 (2:46 pm)

    Dit ziet er super lekker uit! Ik krijg honger van de foto en ik ga dit recept vanavond eens gebruiken. Thanks voor de post!

    Groetjes,
    Mariska van Mylocals

    • comment-avatar
      Laura Engels januari 7, 2017 (4:32 pm)

      Hi Mariska,

      Dank je wel voor je leuke reactie. Alvast smakelijk en hoor graag of het gelukt is!

      Grt. Laura