Kokos curry kip met zero pasta

Tja… geen foto dit keer, het zag eruit als een zooitje. Maar ik moet zeggen dat dit goed te doen is. Ik ben gewoon nog geen fan van de zero pasta. Ik moet eraan wennen. Maar de saus daarentegen was goddelijk! Het ziet er alleen niet uit 🙂

Het bracht me echt even terug naar Bali. Er zaten echt van die heerlijke Balinese smaken in. Altijd een fijn gevoel! Met het zonnetje erbij (waar is de zon????) komt dit gerechtje dan echt wel tot zijn recht. De volgende keer eet ik er toch liever courgette spaghetti bij, of misschien gewoon lekkere zilvervliesrijst.

Kokos kip saus

Ingrediënten voor 5 personen:

  • 500 gram kipfilet in blokjes
  • 1 rode peper
  • 8 blaadjes koriander
  • 1 sjalotje
  • 1 courgette in blokjes gesneden
  • 1 tl sereh
  • 3 cm geraspte gember
  • 500 ml kokosmelk
  • 4 el geraspte kokos
  • 400 gram roerbakgroente champignons (te verkrijgen bij de Plus)

Bereidingswijze:

  1. Doe de kip in een wok en bak deze gaar.
  2. Snij in de tussentijd het sjalotje fijn en verwijder de helft van de zaadjes uit de rode peper en snij de rest van de peper in ringetjes.
  3. Snij ook de korianderblaadjes fijn en doe deze samen met het sjalotje, pepertje, sereh en gember bij de kipfilet.
  4. Wok het geheel 3 minuutjes op middelhoog vuur.
  5. Doe de courgette en roerbakgroente erbij en wok het nog 5 minuten op middelhoog vuur.
  6. Voeg kokosmelk en geraspte kokos erbij en laat het goed warm worden.
  7. En dan is je saus klaar!
  8. Serveer er rijst, courgette pasta of Zero pasta bij en je hebt weer heerlijk gegeten!

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties