Lekker pittige salade!

Eigenlijk kun je me altijd blij maken met een salade. Ik kan het elke dag eten. Je kunt er zoveel mee variëren en het elke keer weer anders maken. Maar als ik een maaltijdsalade maak, moet er wel iets warms bijzitten.

En… laat ik nou dol zijn op biefstuk. Heerlijk! Dus vandaag voor jullie deze heerlijk salade met biefstuk. Geniet ervan!

Pittige biefstuk salade

Ingrediënten voor 4 personen.

  • 4 biefstukken
  • 2 kroppen slatrio (of een andere sla je lekker vindt)
  • 200 gram taugé
  • 250 gram champignons
  • 2 bosui
  • 100 gram cashewnoten
  • 100 ml sushi azijn
  • 95 ml chilisaus
  • 3 el soyasaus
  • 3 el ketjap manis
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el maple syrup

Bereidingswijze:

  1. We beginnen met het marineren van de biefstukken. Snij je biefstukken hiervoor in mooie repen. Marineer ze minstens een half uur, maar hoe langer hoe beter. Ik probeer het minimaal een halve dag.
  2. Meng 3 el chilisaus met de soyasaus, ketjap manis, knoflook (geperst) en de maple syrup.
  3. Doe de biefstukken in een kom en verdeel de marinade erover. Dek het af en zet het in de koelkast.
  4. Maak de sla schoon.
  5. Snij de bosui in dunne ringetjes en maak de champignons schoon en snij deze in plakjes.
  6. Maak de dressing voor de sla door 50 ml chilisaus te vermengen met de sushi azijn.
  7. Wok de biefstuk 2 minuten. Leg ze daarna weer terug in de marinade.
  8. Wok de champignons en de bosui 5 minuutjes in het braadvocht van de biefstuk.
  9. Dan voeg je de taugé en cashewnoten toe en bak je deze nog 2 minuten mee.
  10. Meng in de tussentijd de dressing door de sla en verdeel deze over de borden.
  11. Doe de biefstuk nog 2 minuutjes bij de rest in de wok en roer het geheel nog goed door op hoog vuur.
  12. Verdeel het mengsel over de salades en klaar is je overheerlijke salade!

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties