Makkelijke Carrot cake

Een tijdje geleden heb ik met jullie al de worteltaart gedeeld van Cake Boss. Die is echt goddelijk… Echt waar, maar hij is echt zoveel werk. Dus ik vond het tijd worden om aan dit recept te sleutelen. De uitdaging was, net zo lekker, niet zo machtig en veel makkelijker. En jawel hoor, na een paar mislukte pogingen is het gelukt! Een super easy versie van worteltaart! En deze doet gewoon echt niet onder die van Cake Boss, al zeg ik het zelf 😉

Zo lekker met al die specerijen. Echt iets voor dit weer. Genoeg woorden vuil gemaakt, gewoon lekker zelf gaan bakken! Enjoy!

worteltaart-stuk

Carrot cake!

Ingrediënten voor 12 stukken

  • 2 el speculaaskruiden
  • 2 el kaneel
  • 1 tl gemberwortel
  • 1 tl gemalen kruidnagel
  • 3 dl zonnebloemolie
  • 6 eieren
  • 400 gram geraspte wortel
  • 300 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 350 gr zelfrijzend bakmeel
  • 3 tl bakpoeder
  • Geraspte schil van een halve sinaasappel
  • 50 gram rozijnen
  • 150 gram walnoten
  • 300 gram roomkaas
  • 100 gram zachte boter
  • Sap van een 1 citroen
  • 120 gram poedersuiker
  • 100 gram kristalsuiker

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Mix de eieren, de basterdsuiker en de zonnebloemolie tot een egaal mengsel.
  3. Doe er nu het bakmeel en bakpoeder bij en mix het tot een glad geheel.
  4. Voeg er de sinaasappelschilletjes, speculaaskruiden, kaneel, gemberwortel, kruidnagel, 100 gram gehakte walnoten en de rozijnen aan toe en spatel dit door het beslag.
  5. Spatel op het laatst de geraspte wortel door het beslag en doe dit dan in een ingevette bakvorm van 25 cm doorsnee.
  6. Bak de taart af op 150 graden +/- 85 minuten.
  7. Laat de taart goed afkoelen op een rooster.
  8. Karameliseer in de tussentijd de rest van de walnoten door 100 gram suiker in een pannetje met dikke bodem te smelten samen met 2 el water. Als dit gesmolten is tot karamel dan haal je de pan van het vuur en meng je de walnoten erdoor. Leg ze vervolgens op bakpapier.
  9. Als de taart is afgekoeld dan klop je de roomkaas met de 100 gram zachte boter luchtig.
  10. Voeg er het sap van de citroen en poedersuiker bij en klop het nog even goed door.
  11. Snij de taart 1 keer door het midden en smeer deze helft in met 1/3de van het roomkaas mengsel.
  12. Leg de andere helft er weer bovenop en bestrijk de taart nu helemaal met de rest van het roomkaas mengsel.
  13. Garneer de taart met de gekarameliseerde walnoten en klaar is deze verrukkelijke worteltaart!

Review

Waardering

3.7 (3 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

2 Reacties

  • comment-avatar
    Rowan oktober 23, 2016 (1:18 pm)

    Ik ben echt GEK op carrot cake! Zo lekker! Deze carrot cake ziet er dan ook echt heerlijk uit, ik krijg er meteen trek in! 😉

    • comment-avatar
      Laura Engels oktober 26, 2016 (10:28 am)

      Hi Rowan,

      Lekker hè… Hij is echt niet moeilijk! Als je een momentje hebt zou ik hem zeker maken.

      Liefs Laura