Mama “to be” maandag, bakken met kids!

Afgelopen week had ik zo iets leuks gebakken met Joyce dat ik dacht, dit is echt iets om te delen met alle lieve volgers van Kraamcentrum Echt.

Deze leuke hartige bloemetjes gemaakt van Parmezaanse kaas zijn super lekker en super snel klaar. Als je met kinderen bakt, tenminste die ervaring heb ik, duurt het hun altijd te lang voordat het deeg klaar is en ze eindelijk iets leuks ervan kunnen maken. Gelukkig is dit deeg super snel klaar.

joyce

Daarbij probeer ik Joyce ervan bewust te maken dat suiker niet altijd goed is en dat je ook hele lekkere hartige baksels kunt maken. Toen we het deeg maakten en ze ervan snoepte wist ze nog niet wat ze ervan moest vinden maar toen deze leuke koekjes klaar worden vond ze ze heerlijk!

Dus… lekker aan de slag met de kids en smullen maar!

Hartige bloemen!

Ingrediënten voor +/- 15 koekjes

  • 60 gram Parmezaanse kaas (heel fijn geraspt of de poeder uit een zakje)
  • 80 gram bloem
  • 80 gram bloem
  • 60 gram roomboter
  • 1 ei
  • 1 tl tomatenpuree
  • 15 satéprikkers
  • Uitsteker bloemvormpje

Bereidingswijze:

  1. Leg de satéprikkers in water.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Doe de Parmezaanse kaas, bloem, roomboter en het ei samen met een snuf peper en zout in de kom van je keukenmachine. Meng tot een deegbal.
  4. Pak 1/5 van het deeg en meng hier de tomatenpuree door. Maak hier alvast 15 kleine bolletjes van. Deze zijn voor op de bloemetjes.
  5. Stuif wat bloem op een werkvlak en leg hier de grote deegbal op. Pak een deelroller en rol de bal uit tot een plak van zo’n 0,5 cm dik.
  6. Steek hier de bloemetjes. Herhaal dit totdat het deeg op is.
  7. Leg nu de prikkers op een met bakpapier beklede bakplaat en leg hier de bloemetjes op.
  8. Druk er vervolgens de bolletjes op en zet ze zo'n 15 minuten in de oven.
  9. Als ze mooi goudbruin zijn dan zijn ze klaar!

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties