Mama “to be” maandag – Gemberthee

Misselijkheid…. ik denk dat alle aanstaande moeders hier wel last van hebben. Tenminste als ik mijn zwangere vriendinnetjes mag geloven is dit samen met moeheid wel een een van de top kwaaltjes in het begin van de zwangerschap.

Hoog tijd dat we die misselijkheid gaan verslaan!

Nu weet ik toevallig dat thee met gember hier heel goed tegen werkt. Maar alleen gember vond ik ook zo saai. Dus ben ik voor de zwangere dames van Kraamcentrum Echt en omstreken gaan experimenteren. Dus hierbij speciaal voor jullie een receptje voor lekkere gemberthee. Ik hoop dat dit natuurlijke middeltje jullie zwangere dames helpt. In ieder geval wordt je alleen van de geur al helemaal happy!

Gemberthee

Ingrediënten voor 1 liter thee:

  • 1 liter kokend water
  • 1/2 limoen in partjes
  • 6 cm gember geraspt
  • 2 takjes tijm
  • 1 vanillestokje

Bereidingswijze:

  1. Snij het vanillestokje door de helft.
  2. Doe alle ingrediënten in een theekan (het beste is een thermoskan, dan blijft het langer warm)
  3. Laat de thee 5 minuutjes trekken.
  4. En klaar is je heerlijke vanille gemberthee!

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties