Mama “to be” maandag. Hartige taart met feta

Vorige keer in mijn blog voor Kraamcentrum Echt en omstreken legde ik uit welke vitamines belangrijk zijn voor een zwangere vrouw. Deze informatie had ik uit het kookboek, een broodje uit de oven. Het super leuke kookboek voor de zwangere vrouw. Vandaag deel ik dit super makkelijke en lekkere recept met jullie. Hartige taart met spinazie en feta! Ik weet zeker dat het hele gezin hiervan smult! Smakelijk!

Hartige taart met spinazie en feta

Ingrediënten:

  • 400 gram verse spinazie
  • 1 el geroosterde pijnboompitten
  • 200 gram feta kaas
  • 3 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 150 gram geraspte kaas
  • 5 ontdooide plakjes deeg voor hartige taart (vriesvak)
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 el pesto
  • Boter om in te vetten
  • Olijfolie om in te bakken

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bak de spinazie in een pan met een beetje olijfolie. Als de spinazie helemaal geslonken is dan doe je hem in een vergiet en laat je hem goed uitlekken.
  3. Klop de eieren los met de slagroom en meng het met de geraspte kaas. Doe er een beetje peper en zout bij.
  4. Smeer een springvorm van 24 cm in met boter en verdeel de plakjes deeg over de vorm.
  5. Verdeel de spinazie over de bladerdeegbodem en verkruimel de feta erover.
  6. Strooi de pijnboompitjes over het geheel en giet er het ei-mengsel over.
  7. Zet de taart 45 minuten in de oven.
  8. Maak er nog een lekkere tomatensalade bij door de tomaatjes te halveren en de pesto erdoor te mengen.
  9. En klaar is dit heerlijke avondmaal!

Geen reacties