Mama “to be” maandag – Kids en zwangerschapsproof paasdessert

Nog maar een paar weken en het is alweer Pasen. Je zou het niet zeggen met dit weer maar het is echt zo.

Speciaal voor alle zwangere dames en mama’s van Kraamcentrum Echt en Omstreken die graag iets leuks en vooral lekkers op tafel willen toveren tijdens deze dagen, deze leuke Paashaas tiramisu’tjes. Hier wordt iedereen toch blij van?! In ieder geval kan iedereen ze eten. Er zitten speciaal voor de zwangere dames en kinderen geen rauwe eieren in. En ze zijn echt super lekker en fris door de citroen.

Ow… en wedden dat je deze Paashaasjes in een half uurtje op tafel zet?! Nog makkelijker om ze een dag van te voren te maken.

Tiramisu Paashaasjes

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 ml slagroom
  • 125 gram mascarpone
  • 50 ml citroensiroop
  • 1 citroen
  • 100 gram poedersuiker
  • 20 gram amandelschaafsel
  • 8 lange vingers
  • Oogjes (te verkrijgen bij een bakwinkel of taartenwinkel)

Bereidingswijze:

  1. Rooster het amandelschaafsel in een pan en laat het daarna afkoelen.
  2. Rasp de schil van de citroen in een grote kom.
  3. Snij de citroen door het midden en doe het sap van de halve citroen in de kom.
  4. Doe er de slagroom en de poedersuiker bij en klop het lobbig (yoghurt dikte)
  5. Schep dan de mascarpone erbij en klop het geheel stijf.
  6. Verdeel de helft van het mengsel over de 4 glaasjes
  7. Strooi hierover wat amandelschaafsel (verdeel 20 gram over de glaasjes)
  8. Verdeel nu de rest van je slagroommengsel over de glaasje.
  9. Van de helft van de citroen die je over hebt snij je een schijfje en daar snij je weer partjes uit.
  10. Steek nu de lange vingers schuin in de glaasjes, 2 oogjes en een partje citroen en klaar zijn je Paashaasjes.

Review

Waardering

0 (0 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties