Mama “to be” maandag, rode kool schotel van Roos!

Achter dit recept zit toch wel een klein verhaaltje…

Rozanne, van Kraamcentrum Echt, en ik zijn al lang vriendinnen. Samen hebben we te lang over de horecaschool in Eindhoven gedaan. We maakten liever gebruik van de horeca dan dat we ervoor leerden. En we werkten er nog liever in. Want tja… ons luxe leventje moest toch ergens van bekostigt worden. Maar desalniettemin, het is goed gekomen met ons!

Ook hebben we samen in Maastricht gewerkt en carpoolden we regelmatig. Ik weet nog dat ik Roos een keer vroeg wat ze ging koken die avond (normaal was dit andersom maar ik was even inspiratieloos). Rode kool schotel vertelde ze. Ik had er echt nog nooit van gehoord. Ze vertelde me het recept en ik heb het diezelfde avond nog geprobeerd. En lekker dat het was! Het is ook een echte blijver! Dus Roos, bij deze draag ik de rode kool schotel op aan jou!

Dit is een receptje wat super lekker en makkelijk is. Veel kinderen zijn dol op rode kool door de zoete smaak. Voor kraamverzorgsters is het ideaal om te maken tijdens jullie kraamtijd wanneer het hun uitkomt maar ook als je zelf al moeder bent kun je het makkelijk tijdens een dutje van je kleine kroost maken om het vervolgens alleen nog maar in de oven te schuiven.

Dus…. geniet van deze rode kool schotel van Roos!

Rode kool schotel van Roos

Ingrediënten voor 6 personen:

 • 1 kilo rundergehakt
 • 2 grote potten (700 gram) rode kool met appeltjes
 • 1 kilo aardappelpuree
 • Zout
 • Peper
 • 2 el gehaktkruiden
 • 2 el gebroken rozemarijn

Bereidingswijze:

 1. Doe de rode kool in een vergiet en laat het daarin zolang uitlekken.
 2. In de tussentijd braad je het gehakt aan en kruid het met de gehaktkruiden en rozemarijn. Breng daarna nog op smaak met peper en zout.
 3. Als het gehakt bijna gaar is (hoeft niet helemaal gaar te zijn) doe je het in een ovenschaal. Verdeel het over het oppervlak.
 4. Hierop leg je de laag rode kool. Druk deze een beetje aan.
 5. En als laatste verdeel je de aardappelpuree over de rode kool.
 6. Doe de ovenschaal 45 minuten in de oven op 180 graden en klaar is deze heerlijke ovenschotel!

Aardappelpuree:

Als je aardappelpuree maakt kun je in een keer een heleboel maken en het in kleine porties verdelen in de diepvries. Super makkelijk!

Review

Waardering

5 (1 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties