Mama “to be” maandag. Smoothie!

Smoothies… Zo makkelijk en lekker. Je krijgt direct een vitamine shotje. Als zwangere vrouw (en ook als niet zwangere vrouw) kun je die extra vitamientjes goed gebruiken. Voor jullie vandaag voor alle lezers van Kraamcentrum Echt en omstreken een smoothie van mango, avocado, banaan, aardbei en lijnzaad. Ik zal jullie hier uitleggen welke vitamientjes uit welke ingrediënten komen:

Mango: Is rijk aan ijzer en foliumzuur. In een mango zit ook beta caroteen. Dit zet zich in het lichaam om in vitamine A. Met de zwangerschap mag je niet teveel vitamine A binnenkrijgen maar omdat je het niet in de directe vorm binnenkrijgt regelt het lichaam zelf de hoeveelheid die je nodig hebt. Vitamine A is heel belangrijk voor de weerstand van je baby. Het helpt de lymfeklieren te vormen. Als deze voldoende ontwikkelt zijn zal het kindje zijn leven lang een betere weerstand hebben (en dat scheelt weer een aantal slapeloze nachtjes…)

Avocado: Een avocado werkt stress verlagend (heel fijn als je zwanger bent) door de omega 3 die erin zit. Daarbij is het een echte vitamine E boost wat weer heel goed is voor de aanmaak van een gezonde huid (bye bye striae)

Banaan: Hier zitten echt enorm voordelen in. Let op dat je er alleen niet meer dan 1 per dag eet. Er zitten veel suikers in en het kan verstoppend werken maar daarentegen zitten er ook super veel voordelen aan. Een banaan is rijk aan magnesium. Magnesium gaat kuitkrampen tegen. Een banaan levert veel energie, wel zo fijn als je zwanger bent. Het werkt bloeddrukverlagend en helpt ook nog eens tegen ochtendmisselijkheid.

Aardbei: Onze zomerkoninkjes… Mocht je ze niet vers krijgen dan kun je ze ook nog altijd ingevroren kopen. De aardbei is rijk aan foliumzuur, kalium, calcium, fosfor en magnesium. Daarbij is de aardbei ook nog eens vochtafdrijvend en bloeddrukverlagend.

Lijnzaad: Het geeft ten eerste een beetje een bite aan je smoothie. Maar lijnzaad zit vol vezels en werkt dus tegen darmproblemen.

Met al deze natuurlijke hulpmiddeltjes hebben we toch geen supplementen meer nodig zou je zeggen….

Nu hoor ik jullie al denken… Leuk Laura, maar hier heb ik toch geen tijd voor. No worries ladies! Maak gewoon een grote portie, verdeel het weer in kleine porties en vries het in. Haal voordat je gaat slapen een portie uit de vriezer en je hebt de volgende dag een heerlijke smoothie.

Dus…. hop naar de markt of groenteboer en blenderen maar!

Gezonde smoothie

Ingrediënten voor 3 smoothies:

  • 1 avocado
  • 1 el gebroken lijnzaad
  • 1 mango
  • 10 grote aardbeien
  • 200 ml amandelmelk
  • 1 banaan

Bereidingswijze:

  1. Maak alle ingrediënten schoon.
  2. Snij ze in stukjes en doe het bij elkaar in de blender.
  3. Goed mixen en klaar is je heerlijke healthy smoothie!

Review

Waardering

4 (1 Stemmen)

Samenvatting

Score

Dit vind je wellicht ook leuk!

Geen reacties